Wat ik doe

Ik beheers het hele palet aan HR werkzaamheden; van zeer uitvoerend tot ingewikkelde strategische vraagstukken en het aansturen van een afdeling of groep medewerkers. Ik omschrijf mijzelf als 'selfstarter' en denkende doener en breng een forse dosis humor in. 

Mijn productiviteit is hoog, de kwaliteit van mijn werk ook. Adviseren en ontwikkelen gaat mij uitstekend af, uitvoeren ook. Ik ben doortastend en recht door zee. Ik lever in mijn opdrachten vrijwel altijd maatwerk, hou rekening met de cultuur en processen en met het gewenste tempo. Ik schrijf makkelijk en foutloos, mijn ‘Wietskebrieven’ zijn in no time bekend bij opdrachtgevers. Ik vind het heerlijk om volgens KanBan en Scrum te werken, daar heb ik ook ervaring in. 

Ik heb altijd in het bedrijfsleven gewerkt, in verschillende branches en bedrijfstakken. Voor een impressie van de organisaties waarvoor ik heb gewerkt, zie hier.

 

Binnen organisaties kan ik vanuit de breedte van mijn profiel diverse rollen en opdrachten vervullen. Hieronder wordt dit samengevat. 

 

HR Manager en -Businesspartner

Ik voeg vanuit HR waarde toe aan de business. Dat doe ik door een ‘trusted partner’ te zijn voor management en medewerkers. Betrouwbaar en actiegericht. Ik zeg wat ik doe en ik doe wat ik zeg. 

Ook inhoudelijk voeg ik waarde toe. Ik ben een zeer betrokken MT lid, ik denk mee met de organisatiestrategie en ondersteun bij de uitwerking daarvan. Ik breng in kaart wat er op HR gebied nodig is, zet onderwerpen op de kaart, kan deze uitwerken in een HR Roadmap en kan fungeren als sparringpartner voor de andere disciplines binnen de organisatie. 

 

HR Quick scan en HR Roadmap

U wilt een deskundig oordeel over  hoe HR ervoor staat binnen de organisatie. Wat is er, wat is er niet, wat zou er moeten zijn. Misschien weet u niet wat u niet weet. Het is tijd voor een nulmeting. 

Ik maak op basis van een zeer uitgebreide checklist een Quick Scan van HR. Dat doe ik door middel van deskresearch, waarbij ik alle HR procedures, -processen en de vastlegging daarvan tegen het licht houd. Daarnaast voer ik interviews met managers en medewerkers binnen de organisatie. Ik spreek dan graag een doorsnee van de organisatie, dus met medewerkers van diverse niveaus en disciplines. 

Op basis van mijn bevindingen breng ik per HR-thema zeer overzichtelijk in kaart wat ik aantrof, wat er idealiter zou moeten zijn en doe ik per onderwerp aanbevelingen. Ik maak geen lijvige rapportage, maar hou het compact en compleet, werkbaar. 

De uitkomsten van de Quick Scan neem ik met u door, we brengen samen prioriteiten aan. Daarna maak ik een HR Roadmap waarin overzichtelijke dashboards zijn opgenomen die per onderwerp kunnen dienen als actieplan. Wat wordt wanneer aangepakt en door wie. Wanneer wordt het opgeleverd. 

Mijn ervaring is dat de Quick Scan en de HR Roadmap hele duidelijke en werkbare handvatten bieden voor zowel Directie als HR.

 

HR Kwartiermaker: start up en scale up

Ik heb veel ervaring met het neerzetten van een HR afdeling ‘from scratch’. Kwartier maken dus. Bij start ups of bij kleine organisaties die een professionaliseringsslag vragen op HR gebied. Ik breng in kaart wat er nodig is. Dat kan betrekking hebben op recruitment, het neerzetten van de HR administratie, het opstellen van arbeidsvoorwaarden, het maken van templates, het fungeren als aanspreekpunt. Kortom, alles wat er nodig is aan HR kan ik aanbrengen. Niet te ingewikkeld, wel professioneel en ook hier geldt: maatwerk. Wat past in deze fase van de organisatie. 

 

Recruitment, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding

Ik heb veel ervaring in recruitment. Het opstellen van vacatureteksten, het opstarten van de werving, searchen en sourcen van kandidaten, het voeren van selectiegesprekken, het selecteren, in gebruik nemen en inzetten van een ATS. Alles tot en met de onboarding van de kandidaat. Ik ben daarin professioneel, modern en creatief. 

 

Ik heb ervaring in het vanuit HR ontwikkelen en implementeren van de employer brand van organisaties. Meedenken met de strategie, het verzorgen van een brainstorm met HR en Marketing, het opstellen van een (concept) plan, presentatie aan Directie en MT en de implementatie van de plannen, inclusief de ontwikkeling (look, feel en content) van de werkenbij site.