voor wie?

Je zit niet lekker in je vel, hebt het gevoel dat je je leven niet ‘vol’ leeft. Misschien ben je in wezen veel spontaner dan je laat zien. Of ben je juist gevoelig terwijl je je altijd hard opstelt. Misschien ben je niet zo goed in het contact met anderen. Maak je veel ruzie. Of moet je van alles vinden van jezelf en van de mensen in je omgeving. 

Misschien ben je iets of iemand verloren. Een dierbare, je werk, je gezondheid en heb je hulp nodig bij rouw en verlies. 

Wat je hulpvraag ook is, je dit kunt delen, erover praten. In een vertrouwelijke omgeving, los van je dagelijkse beslommeringen kun je onderzoeken waar dit vandaan komt zodat je inzicht krijgt, je je bewust wordt en je wordt bevrijd van je belemmeringen.

Ik kan je handvatten bieden om met deze inzichten vrijer te leven, onbevangener en je helpen om je doelen te bereiken. 

het begin

Na een eventuele vrijblijvende telefonische kennismaking begin ik met een uitgebreide intake. We bespreken wat je hulpvraag is. Wie je bent, waar je vandaan komt, wat je bezighoudt, waar je tegenaan loopt. We onderzoeken of we tot de kern kunnen komen, wat vind jij ten diepste van jezelf. 

Ook bespreken we wat je zou willen bereiken met mijn hulp; wat is je doelstelling. 

Na de intake spreken we een vervolg af. Jouw hulpvraag, jouw kern en jouw doelstelling bepalen de rode draad van het traject en samen kunnen we licht, lucht en ruimte maken in al je ervaringen.  

therapie op maat

Ik werk als cognitief therapeut en coach, dat wil zeggen dat ik uitga van gedrag, gevoel en gedachten en de invloed daarvan op jouw (wel)zijn. Mijn aanpak is psychodynamisch. Dat wil zeggen dat ik afstem op jou, jouw hulpvraag, jouw doel en aan de hand daarvan 

therapeutische technieken inzet. Het is altijd maatwerk, per sessie kijk ik wat er nodig is. We gaan samen aan de slag en ik help je om je doel te bereiken.

Ik kan voorzien in wat er op dat moment nodig is. Ik doe veel aan 'psycho-educatie'. Dat wil zeggen dat ik je leer om bepaalde technieken zelf in te zetten en/of ik voorzie je van informatie, zodat je later, als het traject bij mij is afgerond zelfstandig verder kunt. 

aantal sessies

Het laat zich lastig voorspellen hoeveel sessies er nodig zijn om jouw doelstelling te bereiken, dat is afhankelijk van jouw hulpvraag en doelstelling. De ervaring leert dat we in 5-10 sessies veel kunnen doen. Al gedurende het traject zul je gaan ervaren dat er inzicht komt, bewustzijn. Dat je zelf veranderingen teweeg kunt brengen en dat je 'opknapt'.  

Het is uiteraard van belang dat je daar zelf ook actief en betrokken in bent. Dat je verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen proces. Ook daarin zal ik je helpen. 

familieopstelling

Je kunt bij mij, los van een eventueel therapeutisch traject, (eenmalig) een familieopstelling doen. Dat kan 1 op 1 in mijn praktijk, dan maak ik gebruik van A4 tjes, poppetjes of vloermatjes, maar ik organiseer ook eens in de paar maanden een groepsbijeenkomst, zodat we kunnen werken met representanten. 

Als ik zo'n bijeenkomst organiseer, staat dat op deze website en zal ik een oproep doen via social media. 

EMDR

Ik ben bevoegd om EMDR toe te passen (zie onder technieken)

Dit kan binnen een therapeutisch traject, maar ik bied dit ook aan als losse behandeling(en).

technieken

Lees hier meer over de verschillende technieken die ik in kan zetten.